Çankaya Saraçoğlu Mahallesi’nin kentsel dönüşümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ortak bir çalışma yürütecek. İki Bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışarak proje sahasının en uygun kullanımına yönelik fikir projelerinin üretilmesi için kamuoyuna duyuru yapacak. Üretilecek fikir projeleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile oluşturulacak bir heyet tarafından incelenerek uygulanmaya hak kazanacak fikir projelerinin belirlenmesi sağlanacak.

Fikir projesi ve uygulama projelerinin tamamlanmasının ardından, uygulama projelerinde belirtilen iş ve inşaatlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi, Maliye Bakanlığı kanalı ile yapılması ya da Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılmasından hangisinin uygun olduğu belirlenecek.

PROJE DENETLEME YETKİSİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDA OLACAK

Saraçoğlu Mahallesi için imzalanan protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, proje sahasına ilişkin fikir projelerinin teminine yönelik sekretarya görevini yapacak. Hazırlanacak olan fikir projelerinin teminini sağlayacak olan Bakanlık, uygun görülecek fikir projesine göre uygulama projelerinin hazırlığını yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca uygulama projelerinde belirtilen her türlü inşaat ve işlemin projeye uygun şekilde yapılıp yapılmadığını denetleme ve denetlettirme yetkisine sahip olacak.

PROJE FİNANSMANINI MALİYE BAKANLIĞI ÜSTLENECEK

Fikir projesi ve bu fikir projesine göre hazırlanacak uygulama projelerinin finansmanını Maliye Bakanlığı üstlenecek. Maliye Bakanlığı ayrıca uygulama projelerinde belirtilen işlerin yapımı için proje sahasını yüklenici firmaya boş ve sorunsuz bir şekilde teslim edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında imzalanan bu protokol, tarihsel değeri olan Saraçoğlu Mahallesi’nin dönüşümünün aslına uygun bir şekilde yapılmasını hedefliyor.

Saraçoğlu Mahallesi Ankaralılar için eşsiz bir yaşam alanı olacak. Tarihsel ve sosyal doku korunacak.