Yaz döneminde kuraklık tehlikesi yaşayan, son yağışlar ve Yuvacık barajından gönderilen günlük 150 bin metreküp su ile takviye edilen Sapanca gölündeki su seviyesi 30.45’e çıktı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı’ndan Sapanca hattı ile Sapanca gölüne su vermeyi sürdürüyor. İSU Genel Müdürlüğü, son iki yıldır bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının bir kısmını Sapanca gölünden karşılıyordu. Bölgede etkili olan yağışlar ile birlikte Sapanca hattından su alımını 29 Eylül’de durduran Kurum, Yuvacık Barajı’nda yeteri kadar su birikmesi üzerine de Sapanca hattından göle su vermeye 13 Kasım’da başladı.

Başiskele Kullar İçme Suyu Arıtma Tesisi girişinde bulunan Sapanca hattından cazibe ile Balaban Su Deposu ile Sapanca terfi merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca gölüne gönderiliyor. Geride kalan yaklaşık 1.5 aylık sürede Yuvacık Barajı’ndan Sapanca gölüne 5,1 milyon metreküp su gönderildiği öğrenildi. Son yağışlarla birlikte ise Sapanca gölündeki su seviyesi de 30.45’e çıktığı belirlendi.

Öte yandan yaz döneminde en az Sapanca gölü kadar kuraklık hisseden Yuvacık barajında son yağışlarla birlikte su miktarı 47.88 milyon metreküp, Namazgah barajında ise 15.87 milyon metreküpe çıktığı öğrenildi.