AK Parti Uğurludağ 5. Olağan kongresinde ilçe başkanlığına tekrar seçilen Yakup Torun güven tazeledi.

Kongreye AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti ile Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek, hayal dahi edilemeyecek projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Ceylan, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren millete taahhüt ettiği ve bugün yeni Türkiye olarak tanımladıkları demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirdiğini dile getiren Ceylan, artık vesayet rejimlerinin sona erdiğini belirtti.

AK Parti’nin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte 13 yılda kimsenin hayal bile edemediği bir atılımı gerçekleştirdiğini kaydeden Ceylan, bu atılımın kaynağının demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletin ortaya koyduğu büyük destek olduğunun altını çizerek, şimdiki hedeflerinin cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te ikinci atılımı tamamlamak olduğunu açıkladı.

AK Parti kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açıldığını söyleyen Ceylan, “Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecek. Bu kutlu yürüyüşte genel başkanımız ve başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. Milletle aramıza kimse giremeyecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere Yakup Torun başkanlığında tek liste katıldı. Kongrede tekrar ilçe başkanlığına seçilen Yakup Torun güven tazeledi.