Çorum’un Alaca Belediyespor Kulübü tarafından organize edilen 40 Yaş Üstü Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvada rakibini penaltı atışları sonucu mağlup eden Emniyetspor şampiyon oldu.

Alaca da geleneksel olarak düzenlenmeye başlayan 40 yaş üstü futbol turnuvasına bu yıl 6 takım katıldı. Lig usulüne göre oynanan maçlar sonucu ilk dört sırada yer alan takımlar yarı finalde mücadele etti.

Alaca İlçe Stadında oynanan final karşılaşmasını Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Garnizon Komutanı Üst Teğmen Kurtuluş Dönük, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Var ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun izledi.

Emniyetspor ve Gürkapspor arasında oynanan ve büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı. Seri penaltı atışları sonunda karşılaşmayı 8-7 kazanan Emniyetspor turnuvanın şampiyonu oldu.

Maçın ardından yapılan kupa töreninde birinci olan Emniyetspor’un kupasını Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez verirken, ikinci olan Gürkapspor’un ödülünü İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kurtuluş Dönük, üçüncü olan diğer iki takımın ödüllerini de Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ve Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun verdi.

Ayrıca 60 yaş üzerinde olmalarına rağmen turnuvaya katılan İbrahim Sicim, Zeki Demir, Yaşar Temiz’e onur ödülleri verildi. Turnuvanın tüm maçlarında hakemlik görevini üstlenen Muhammet Yüksel’e de Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Büküş tarafından hediye verildi.

Turnuvanın en centilmen sporcusu seçilen Selehattin Batur, ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sular’dan, turnuvanın gol kralı olan Gürkapspor’dan Şükrü Kaplan ise ödülünü Emniyet Müdür Vekili Mustafa Var verdi.