Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorum’un Kargı Belediyesi’ne, itfaiye aracı hibe edildi.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, yaptığı açıklama da Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı’nın girişimleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından ilçenin ihtiyacı olan itfaiye aracının belediyeye hibe edildiğini söyledi.

Hediye edilen itfaiye aracının 1993 model olduğunu belirten başkan Şen, “Aracımızın 6 ton su ve 1 ton köpük kapasitesine sahip. Köpük tankı sayesinde benzin ve yanıcı madde yangınlarına daha kolay müdahale edebileceğiz. 20 çift yanmaz itfaiyeci yeleği, kaskı, yanmayan ve çivi batmayan çizmeler ve en önemlisi büyük ihtiyacımız olan, sıkışmalı trafik kazalarında kullanılmak üzere kesici ve ayırıcı makas da itfaiye aracıyla birlikte belediyemize verilmiştir” dedi.

Kargı’nın 58 köyü bulunduğunu belirten başkan Şen, “İlçemizin 58 köyü var, ayrıca büyük bir kısmını orman oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında dağ köylerine normal itfaiye araçlarıyla ulaşmak büyük sıkıntı oluyordu. Bu nedenle, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz sayın Doç.Dr.Asım Balcı beyle görüşerek talebimizi ilettik. Kendisi talebimizle ilgilenerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Melih Gökçek beyinde olurlarıyla itfaiye aracını belediyemize hediye ettiler. Kargı Belediye’sinin her zaman yanında olduğunu belirttiler. Bu nedenle genel sekreterimiz Doç. Dr. Asım Balcı’ya ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Melih Gökçek’e belediyemiz ve halkımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu..