Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, işyerleri ziyaretleri sürüyor.

TSO Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Kolağası ile birlikte Karadeniz Ticaret’i ziyaret eden TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, firma sahibi Mustafa Ünal ile görüştü.

Ziyarette, Ünal ailesinin geleneksel olarak Aşure yemeği düzenlediğini hatırlatan Başaranhıncal, “Bu tür geleneklerin yaşatılması, kültürümüzle olan bağımızın kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca iş dünyası temsilcilerimizin bu tür organizasyonlar vesilesiyle bir araya gelmesi de birlik ve beraberlik ruhunu kuvvetlendirmektedir” dedi.

Geleneksel aşure yemeği nedeniyle Ünal Ailesi’ne teşekkür eden Başaranhıncal, bu geleneğin gelecek kuşaklarda da devam etmesi temennisinde bulundu.

Firma Sahibi Mustafa Ünal da, geleneksel aşure yemeği organizasyonunu önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını belirterek, yemeğe iştirak eden bütün katılımcılara teşekkür etti.

Çorum’da traktör sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Başaranhıncal, Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre Çorum’da 35 bin 326 adet traktör bulunduğunu belirterek, “Çorum ilimiz, traktör sayısıyla Türkiye’nin ilk 15 ili içerisinde yer almaktadır. Bu rakamlar, sanayisiyle önemli bir üretim merkezi olan Çorum ilimizin, tarım alanında da önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu göstermektedir. Üretim yapısıyla ülkemize katma değer sağlayan Çorum, iş dünyamızın gayreti ile üretmeye, büyümeye ve gelişmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.