Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyeleri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ziyaret etti.

Ziyarette TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüşen CHP heyeti, gündemde ilişkin konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

CHP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ayhan Şamlı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle yeni terminal binasının işletmesinin Çorum Belediyesi tarafından yapılmasının kararlaştırılmasının, kent adına önemli bir karar olduğunu söyledi.

Tüm meclis üyelerinin işlerinden feragat ederek Çorum için bir şeyler yapmaya çalıştığını dile getiren Şamlı, bu anlamda, Çorum esnafının lehine bir karar çıkması konusundaki hassasiyetinden dolayı Başaranhıncal’a teşekkür etti.

Şamlı ayrıca, CHP Grubu olarak ana arterler için talep ettikleri ücretli otopark uygulamasının hayata geçirildiğini ancak büyük bir çoğunluğu konut olan Bahabey Caddesi’nin de kapsam içerisine alındığını belirterek “Burada çok ciddi bir rahatsızlık yaşanmaktadır. İnsanlar araçlarını kendi evlerinin önüne park etmek için ücret ödemek zorunda kalmaktadır. CHP Grubu olarak Bahabey Caddesi’nin ücretli park kapsamından çıkartılması için mücadele etmekteyiz. Bu konuda TSO’nun da desteğini istiyoruz” dedi.

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “Çorum’un lehine olan her adımı Oda olarak desteklemekte, öncülük etmekteyiz. Yeni terminaldeki işleyiş konusunda üyelerimizden gelen talepleri Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü’ye ilettik ve bu talepler haklı görülerek işletmeciliğin kişi yada kuruma verilmeksizin belediye tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu sayede hem Çorumlu esnafımızın istediği oldu, hem de belediyemiz için alacaklarını tahsil etme imkânı doğdu. Artık esnafımız yeni terminale daha çok sahip çıkmalı, üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu.

Başaranhıncal, Çorum’un söz konusu olduğu durumlarda siyasi farklılık düşünmeksizin sergilenen birlikteliğin memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

CHP Grubu’nun Bahabey Caddesi’nin ücretli park kapsamından çıkartılması hususundaki talebin de değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Başaranhıncal “Bahabey Caddesi’nin, yoğun olarak ikamet mi yoksa ticaret amaçlı mı kullanıldığının iyi değerlendirilmesi gerekmektedir’ diyerek, konu hakkında Çorum Belediyesi ile görüşme yapacağını sözlerine ekledi.