Çorum Belediyesi, kış mevsiminin kendini hissettirdiği bu günlerde kentte yaşayan mültecilere soba yardımında bulundu.

Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilde yaşayan mülteci ailelerini evlerinde ziyaret etti. Ziyaretler sonunda evinde sobası olmayan mülteci aileler tespit edilerek çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonrası ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye yerleşerek zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mülteci ailelere Çorum Belediyesi’nce soba yardımı yapıldı. Mülteciler yardımlarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve belediye personeline teşekkür ettiler.

Çorum Belediyesi’nin yaptığı yardımlardan memnun oldukları gözlenen mülteciler, belediyenin kendilerine daha önce de çeşitli yardımlarda bulunduğunu belirterek, “Bizlerin maddi durumu çok iyi değil. Soğuklarda çok zor durumda kalıyorduk" dediler.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Suriye’deki savaşla birlikte Suriyelilerin bir bölümünün Çorum’da misafir edildiğini söyledi.

Yaklaşan kış mevsimi ile birlikte mağdur olma ihtimali bulunan aileleri tespit ettiklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Candan, “Sosyal Yardım Müdürlüğü ekipleri aileleri evlerinde ziyaret ettiler. Maddi durumları iyi olmayan ve yakacak yardımına, evlerinde tadilat yapılması gereken aileleri tespit ederek bu ihtiyaçlarını karşıladık. Evlerinde sobası ve yakacağı bulunmayan, gıdaya ihtiyaç duyan, evinin kapısı penceresi olmayan ailelere belediye olarak yardım yaptık. Bundan sonrada Suriyeli kardeşlerimize yardım yapmaya devam edeceğiz” dedi.