Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ’Sosyal Medya’ konulu 5. Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Çorum Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen karikatür yarışmasında Balıkesir’den Mehmet Zeber birinci oldu.

Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen jüri üyeleri Karikatürist Ali Şur, Altan Özeskici, Erdoğan Oruç ve Yılmaz Baş ile Ressam Nilgün Çevik ve Harita Mühendisi Koray Şenyuva dereceye giren eserleri belirledi.

81 çizerin 149 karikatürle katıldığı yarışmanın sonucunu merakla beklenen sonuçlara göre Balıkesir’den Mehmet Zeber birinci, Bursa’dan Mehmet Kahraman ikinci, İstanbul’dan Oğuz Gürel üçüncü oldu.

Balıkesir’den Mete Ağaoğlu ve Sinop’tan Aşkın Ayrancıoğlu ile Ankara’dan Emrah Arıkan ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

18 yaş altı kategorisinde Çorum’dan Büşra Esen, Sinop’tan Rana Uysal, Bursa’dan Ozan Erdem Genç, Onur Atalay ve Yasemin Güler ‘Başarı Ödülü’ almaya hak kazandı.

Yarışmanın birincisine 2 bin TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL ve 500’er TL’lik üç mansiyon ödülüyle birlikte toplam 6 bin TL para ödülü verilecek.

’Gençlik Ödülleri’ kategorisinde dereceye giren genç çizerlere ise ’Başarı Ödülü’ olarak özel hediyeler verilecek.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamaya göre ödül töreni ve yarışmaya katılan eserlerden oluşacak karikatür sergisinin tarihi ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak.