Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen öykü, karikatür ve fotoğraf yarışmalarının ödül töreni ve sergisi Devlet Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Mahmut Tunaboylu 7. Öykü Yarışması, 5. Karikatür Yarışması ve VI. Geleneksel Fotoğraf Yarışmaları ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Düzenlenen ödül törenine Çorum Valisi Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Osman Bolluk, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Devlet Tiyatrosu Müdürü İbrahim Yıldız, bazı daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcıları Bülent Özkaleli ve Sadık Örgel ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demirer, Murat Özülke ve Servet Seyfettin Mete ile Gazeteci-Yazar merhum Mahmut Tunaboylu’nun babası Emekli Eğitimci-Gazeteci Müslüm Tunaboylu’nun da hazır bulunduğu programı Şahin-Emine Örgel çifti sundu.

Geleneksel olarak düzenlenen ödül töreni ve serginin açış konuşmasını yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, düzenledikleri yarışmalarla Çorum’da edebiyat, fotoğraf ve karikatür sanatlarının gelişime katkı sağladıklarını söyledi.

Yarışmaların düzenlenmesine destek veren Çorum Belediyesi’ne teşekkür eden Şevket Erzen, öykü, karikatür ve fotoğraf yarışmalarına katılanlara ve programda emeği geçenlere de şükranlarını sundu.

Törende daha sonra kürsüye gelen Vali Ahmet Kara ise gazetecilik mesleğinin toplumun haber alma özgürlüğü açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Haberleşme araçları arasında basın-yayın organlarının ayrı bir yerinin olduğunu vurgulayan Ahmet Kara, düzenlediği yarışmalarla kültür ve sanatın gelişmesine destek veren Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ni kutladı.

Yapılan konuşmanın ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmacıların ödüllerini protokol mensupları verdi.

Ödül töreninin ardından karikatür ve fotoğraf sergisinin açılışını yapan protokol üyeleri, eserleri inceleyerek yarışmacılarla sohbet ettiler.

Büyük ilgi gören sergi, kokteyl ile sona erdi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Çorum Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen 5. Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristler ödüllerini törenle aldı.

’Sosyal Medya’ konulu Karikatür Yarışması’da dereceye giren yarışmacıların ödüllerini Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Osman Bolluk ile Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru verdi.

81 çizerin 149 karikatürle katıldığı yarışmada Balıkesir’den Mehmet Zeber birincilik, Bursa’dan Mehmet Kahraman ikincilik, İstanbul’dan Oğuz Gürel üçüncülük ödülü aldı. Yarışmaya Balıkesir’den katılan Mete Ağaoğlu ve Sinop’tan Aşkın Ayrancıoğlu ile Ankara’dan Emrah Arıkan’a ise mansiyon ödülü verildi.

Törende ayrıca 18 yaş altı kategorisinde Çorum’dan Büşra Esen, Sinop’tan Rana Uysal, Bursa’dan Ozan Erdem Genç, Onur Atalay ve Yasemin Güler ‘Başarı Ödülü’ aldı.

ÖYKÜ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Mahmut Tunaboylu 7. Öykü Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Çorum Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen yarışmada derece alanlar, ödüllerini Garnizon Komutanı J. kd. Alb. Ahmet Çelik ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan’ın elinden aldılar.

Yurt içi ve yurt dışından gönderilen 54 hikâyenin değerlendirildiği yarışmaya Hatay’dan katılan Murathan Çarboğa ‘’Mutluluklar Anlık, Acılar Uzun Metrajlı’ isimli eseriyle birincilik, Çorum’dan Emrah Kanlıkama ’Beşinci Basamak’ isimli eseriyle ikincilik, Aydın’dan Yusuf Turan ise ’Yalnızlık Bize Kaldı’ adlı eseriyle üçüncülük ödülü aldı.

Yarışmaya Ankara’dan katılan Zeynep Sati Yalçın ’Ses’, İstanbul’dan Ferhat Kara ’Yarım Adam’ ve İstanbul’dan Hüseyin Üsame Koz ’Mâziye Uçan Dalgalar’ adlı eserleriyle mansiyon ödülü aldı.

FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ VERİLDİ

VI. Geleneksel Fotoğraf Yarışmaları’nda dereceye girenler ödüllerini törenle aldı. Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen törende ‘En Güzel Haber Fotoğrafı’ ödüllerini Vali Ahmet Kara ve Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı; ‘En Güzel Çorum Fotoğrafı’ kategorisi ödüllerini ise Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül ve Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın verdi.

55 fotoğrafın yarıştığı ‘En Güzel Haber Fotoğrafı’ kategorisinde birincilik ödülü verilmezken, ‘Mülteci Olmak’ adlı fotoğrafıyla Ahmet Yazıcı ikincilik, ‘Gol Sonrası İlk Dans’ adlı fotoğrafıyla Harun Serdar Akkaya üçüncülük ödülü aldı. Yarışmaya ‘Yerçekimsiz’ adlı fotoğrafıyla katılan M. Muttalip Yalçın, ‘Yağmur Damlaları’ adlı fotoğrafıyla Uğur Bilan ve ‘Umut’ adlı fotoğrafıyla Nilgün Toprak’a ise mansiyon ödülü verildi.

Yarışmaya ‘Tam Zamanı’ adlı fotoğrafıyla katılan Hakan Uslu ise ‘Çorum Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü’nü aldı.

134 fotoğrafın yarıştığı ‘En Güzel Çorum Fotoğrafı’ kategorisinde ‘Çeltik Tarlası’ adlı fotoğrafıyla Muhammed Taha Kılıç birincilik, ‘Kuş Bakışı’ adlı fotoğrafıyla Uğur Bilan ikincilik, ‘İskilip Keşkeği’ adlı fotoğrafıyla Kadir Tahtacı üçüncülük ödülü aldı. Yarışmaya ‘Yağmur Zamanı’ adlı fotoğrafıyla katılan Hakan Uslu, ‘Osmancık’ adlı fotoğrafıyla Mustafa Gezer ve ‘Perspektif’ adlı fotoğrafıyla Hakan Yayla’ya ise mansiyon ödülü verildi.