Çorum’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi’ndeki fuara Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Elfaz Ermiş, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Elfaz Ermiş, fuara bu yıl yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, Tarım ve Hayvancılık fuarına 40 ilden 250 firmanın katıldığını söyledi.

Fuarı düzenleyen firma yetkili Fevzi Atasagun ise, günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğunu belirterek, dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarlarının tarımdaki yeni gelişmeleri üreticilere sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Fuarın amacının tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin, hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri ve makine teçhizatlarını yakandın takip etmelerini sağlamak olduğunu anlatan Atasagun, “Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim-dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla, ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem gibi diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme alım ve satım imkanları olacaktır” dedi.

30 Kasım’da sona erecek olan fuar 10.00 ila 19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.