Çorum’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı yarın başlıyor.

Fuar öncesi organizatör firma ve fuara katkıda bulunan firmaların temsilcileri bir araya gelerek toplantı düzenledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, kooperatif ve birlik başkanlarının katıldığı toplantıda Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun, biulgi verdi.

Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğunu dile getiren Atasagun, dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarlarının tarımdaki yeni gelişmeleri üreticilere sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Bu amaç doğrultusunda 27-30 Kasım tarihleri arasında 3. Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın gerçekleştirileceğini dile getiren Atasagun, fuara 250 firmanın katılacağını açıkladı.

Fuarın amacının tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin, hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri ve makine teçhizatlarını yakandın takip etmelerini sağlamak olduğunu anlatan Atasagun, “Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim-dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla, ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem gibi diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme alım ve satım imkanları olacaktır” dedi.