Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) bünyesindeki Ankara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı’nın yürütmüş olduğu kaçak turlarla mücadele’ faaliyetini temsil etme yetkisi, Çorum Ticaret Sanayi Odası (ÇTSO) 11. Meslek Komite Başkanı Mithat Kaya’ya verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan 11. Meslek Komite Başkanı Mithat Kaya, ülkede kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla bir takım çalışmalar yürütüldüğünü, bu kapsamda Maliye Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortak bir çalışma başlattığını söyledi.

Kaya, iki bakanlığın anlaşmasına göre Türkiye Seyahat Acenteler Birliği ile Gelir İdaresi Başkanlığı, kaçak turların denetim ile önlenmesini sağlamak için çalışmalar yürüteceğini belirtti.

Kaçak tur denetimlerini Çorum’da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile birlikte yürüteceklerini belirten Mithat Kaya, bütün illerde kaçak acentecilik faaliyetleri sonucu meydana gelen vergi kaybının önlenmesi ve Seyahat Acenteliği İşletme Belgesi olmaksızın çalışan ve kaçak tur faaliyetleri gerçekleştiren kişi ve kurumların tespit edileceğini açıkladı.

Eğitim kurumları, meslek odaları, dernekler, vakıflar, belediyeler gibi kişi veya kuruluşların, yetki belgesi bulunan acenteler aracılığıyla tur düzenleyebileceğini ifade eden Kaya, kaçak tur organizasyonu tespit edildiğinde, ilk seferde 3 aya kadar hapis cezası müeyyidesinin uygulanabileceğinin altını çizdi.