Çorum Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde ilk kez Engelli Meclisi kuruldu.

Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nun da gerçekleşen genel kurulda meclis başkanlığına Mustafa Hekim seçildi. Genel kurula Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ve Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Engelli Meclisi’ne her engelli grubundan temsilcinin davet edildiğini belirterek, her grubun mecliste temsil edilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Engelli Meclisi için ikili bir yapı öngördüklerini dile getiren Candan, “İstişare kurulu olmasını da istedik. Bunun nedeni engelli vakıf ve derneklerimizden teşekkül olan danışma kurulumuz olsun dedik. Burada istişare edilecek ve alınan kararlar yürütme kurulu tarafından hayata geçirilecek" diye konuştu.

Çorum Belediyesi’nin son yıllarda engellilere yapmış olduğunu hizmetlerin dikkat çekecek nitelikte olduğunun altını çizen Candan, bu çalışmaların kendileri için hem yasal hem de sosyal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Çorum’da özellikle görme engelliler için yaya kaldırımlarını yeniden dizayn ettiklerini anlatan Candan, “Görme engellilerimiz için yeni bir çalışmamız daha var. Yollarda trafik ışıklarına entegre bir şekilde çalışacak sesli uyarı cihazı getirmeye çalışıyoruz. Kısa süre içinde bunu neticelendireceğiz ve görme engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Ortopedik engellilerimiz için akülü araba, tekerlikli sandalye veriyoruz. Görme engellilerimize beyaz baston yardımı yapıyoruz. Engelli Eğitim Merkezimizi hayata geçirdik. Merkezde eğitim görenlerin engelli kardeşlerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyor. Buharaevler Mahallesi’nde inşaatı devam eden Buhara Kültür Merkezi’nin içinde de engelli hemşehrilerimiz için rehabilitasyon merkezi olacak. İmkanlarımız ölçüsünde engelli kardeşlerimizin için şehrin muhtelif yerlerine bu tür hizmetleri yayacağız. Şehrimizi sizler için mümkün olduğu kadar engelsiz hale getireceğiz. Türkiye, engellilere engelsiz bir yaşam sunma noktasında şuanda çok ideal bir noktada değil ama önceye göre çok daha iyi noktadayız. Bu çalışmalarımızla da çok daha iyi bir noktaya doğru ilerliyoruz. Burada ne kadar yol alabilirsek belediye olarak kendimizi o kadar mutlu ve başarılı hissedeceğiz. Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi olarak engelli hemşehrilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Engelli Meclisi Başkanlığına seçilen Mustafa Hekim de yaptığı konuşmada, “Bütün engellilik alanında faaliyet gösteren, birim, kurum, sivil toplum örgütleriyle ilgili tek temel prensibimiz iletişim kanallarının açık olması. Bu olduğunda engelsiz Çorum için yapamayacağız hiç bir şeyin olmayacağını düşünüyoruz. Bazı istediklerimiz hemen ulaşamaya biliriz ama bu kanal açık olduğu sürece bugün ulaşamadığımıza yarın ulaşacağız" dedi.