Çorum’da İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı işgal ve zulme karşı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazının ardından Hürriyet meydanında toplanan grup, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto ederek İsrail’i kınadı.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bekir Uyanık, Müslümanlar birlikte hareket ettiğinde İsrail’in ne kadar çaresiz kalacağını bildiklerini belirterek, siyonist İsrail’in Kudüs, Filistin ve Mescidi Aksa politikasını Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğuna dikkat çekti.

İsrail’in kutsal topraklarımızdaki varlığının tüm vebalinin İslam ülkelerinin olduğunu savunan Uyanık, İslam ve dünya ülkelerinden İsrail ile ilişkilerini kesmelerini istedi. Uyanık, İsrail’in er yada geç yaptıklarının hesabını vereceğini dile getirdi.

Hükümete de çağrıda bulunan Uyanık, “Hükümetimize buradan çağrıda bulunuyoruz. Neden hükümetimizden Filistin davasına maalesef dünyada sahip çıkacak bizim ülkemiz ve hükümetimiz dışında başkada bir hükümet ve ülke göremiyoruz. İsrail büyükelçisini geldiği gibi göndermeliyiz. İsrail ile 28 Haziran 2016 tarihinde imzalanan anlaşmayı yırtıp atmalıyız. İsrail ile yeni bir ticari anlaşmayıp ticaret hacmini küçülterek sıfırlamalıyız. Mescide Aksa’nın tasarruf haklarının Müslümanlarda olduğunu gösteriniz. Filistin topraklarında işgalci İsrail olduğu müddetçe yeryüzünün diğer bölgelerinde barış tesis edilemeyecektir” dedi.