29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorum’da törenlerle kutlandı.

Hürriyet meydanındaki kutlamalara Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb.Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, daire müdürleri üst düzey askeri ve polis yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, Cumhuriyetin insanı merkeze alan her türlü monarşik ve olgarşik idare tarzlarını reddettiğini belirterek, “Cumhuriyet faziletli ve erdemli bir rejimin bir adıdır. O nedenle zaman içerisinde demokrasiye evrilerek bütün halk kesimleri kapsamıştır. Hukuk devleti ilkesi de kabul edilerek Türkiye cumhuriyeti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devlet haline gelmiştir. Bu ilke kapsamında herkesin dil, din, etnik kökenine bakılmaksızın hak ve hukuku önceden belirlenmiştir” dedi.

Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine yükseldiğini ve bu konuma gelinmesinde öğretmene borçlu olunduğunu dile getiren Vali kara, ülkenin daha ileri gitmesi için öğretmenlerden öğrencilere tarih, yurt ve kültür ve ahlak bilinci ile milli kültürümüz, gelenek, göreneklerimiz ve adetlerimiz ile inancımızı en iyi şekilde öğretmelerini istedi.

Konuşmasın da öğrencilere seslenen Vali Kara, “Öğrencilerimiz şan ve şerefle tarihi zaferle dolu bir geçmişe her karışı şehit kanlarıyla sulanmış dünyanın en değerli vatanına sahipsiniz. Bu imkanlara sahip olmak sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Hayatınızı sokakta, kahve köşelerinde geçiremezsiniz. Her gününüz bir önceki günden daha iyi olmalı. Her gün yeni şeyler öğrenmelisiniz. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz” diye konuştu.

Çorum’un kalkınma mücadelesinde başarılı bir grafik çizdiğini, bu yarışta bundan sonra kendisininde Çorum halkı ile birlikte olduğunu kaydeden Vali Kara, birlik ve beraberliğimiz ile çok çalışmaktan vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Törenler halk oyunları gösterileri, kortej geçişinin ardından sona erdi. Korteaj geçişi sırasında vatandaşlar Mehmetçik’e sevgi gösterisinde bulundu.