Unlu Mamuller ve Ekmek Üreticileri Federasyonu Çorum Şubesi, Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komite Üyesi Murat Akdemir’in başkanlığında kuruldu.

Unlu Mamuller ve Ekmek Üreticileri Federasyonu Çorum Şube Başkanı Murat Akdemir, Çorum TSO’yu ziyaret ederek yönetim kurulu başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüştü. 27 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te Çatalhavuz 1. Sokak No:5’de açılış töreni düzenleyeceklerini söyledi.

Son günlerde ekmek, pide ve simit azami fiyat tarifesi konusunda kamuoyunda yanlış bir algının oluştuğunu belirten Başaranhıncal, “Odamızın ilgili meslek komitesi, üyelerinden gelen talep üzerine bir çalışma yaparak son olarak 2011 yılında belirlediği azami fiyat tarifesini yenilemiştir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, belirlenen fiyatların azami, yani üst limit olmasıdır. Belirlenen fiyatlar üst sınır mahiyetinde olup, esnafımızın bu fiyatların üzerinde ücretlerle satış yapamayacağı, isterlerse daha düşük ücretler üzerinden ekmek, pide ve simit satabilecekleri anlamına gelmektedir. Serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar, arz-talep dengesine göre belirlenmektedir. Ayrıca azami tarife belirlenirken Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası’nın 10 Ekim 2014 tarihinde tebliğ ettiği azami fiyat tarifesi de dikkate alınmıştır ” dedi.

Unlu Mamuller ve Ekmek Üreticileri Federasyonu Çorum Şube Başkanı Murat Akdemir de, belirlenen azami fiyatların, maliyet hesabı yapılarak tespit edildiğini söyledi.

Federasyon olarak sektördeki israfı engellemeyi kendilerine görev edindiklerini belirten Akdemir, “Sektördeki israfı engellersek, maliyetleri de daha aşağı seviyeye indirmiş olacağız. Meslek Komitesi olarak belirlediğimiz fiyatlar, azami sınırı içermektedir. Fırınlarımız, belirlenen fiyatlara kadar istedikleri ücretle satış yapabilirler. İsrafı azaltıp maliyetini düşüren fırınlarımız, buna göre daha düşük ücretle satış yapabilirler” diye konuştu.