Çorum’un Kargı ilçesinde önceki gün gerçekleştirilen 5. Olağan Kongrede, AK Parti İlçe Başkanı seçilen Recep Bolpaça’nın başkanlığı İlçe Seçim Kurulu kararıyla düşürülmesinden sonra yapılan itirazı değerlendiren İl seçim kurulu itiraz kararını reddetti.

15 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde başkanlığa seçilen Recep Bolpaça’nın partiye üye olmadığı gerekçesiyle, İlçe Seçim Kurulu tarafından başkanlığı düşürülmüştü.

İlçe Seçim Kurulu kararını bir üst mahkemeye taşıyan Recep Bolpaça, avukatları aracılıyla İl Seçim Kurulu’na başvurarak, üyeliklerinin usulsüz bir şekilde silindiği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’nun kararının iptal edilmesi için müracaat etmişti. İl Yüksek Seçim Kurulu iki gün süren incelemenin ardından, İlçe Seçim Kurulunun kararını onayarak, Bolpaça’nın itirazına ’red’ kararı verdi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Recep Bolpaça, sürecin avukatları tarafından takip edildiğini belirterek, “Hukuki haklarımızı sonuna kadar aramakta kararlıyız. İl Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu karara, bugün avukatlarımız Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak itiraz edecekler. Son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek. Biz vicdanen rahatız ve haklarımızı sonuna kadar arayacağız’’ dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun nihayi kararı yaklaşık 10 gün sonra vermesi bekleniyor.