Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü, Çorum’un Kargı İlçesi’nde meydana gelen kazaların sürücü hatalarından kaynaklandığını belirtti.

Geçen hafta 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazada, Beygircioğlu mevkiindeki Kargı kavşağı yeniden gündeme geldi. Yıllardır birçok ölümlü ve maddi hasalı trafik kazası meydana gelen kavşakta bu yıl içerisinde yapılan çalışmanın ardından kavşağın yeri değiştirilerek hizmete açıldı.

Trafik kazalarında Türkiye’nin en kör noktalardan biri olarak nitelendirilen kavşağın yerinin değiştirilmesi de kazaları önleyemedi. Kavşağın yerinin değişmesinden sonra daha çok kaza meydana geldiğini ve kavşağın yapımında birçok hata yapıldığını belirten vatandaşlar Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER)’i şikayet yağmuruna tuttu.

Kavşağın yerinin değiştirilerek hizmete açıldığı ilk günlerde, kavşağı kullanan Yahya Devrez isimli vatandaş, gözlemlediği eksiklikleri ogün BİMER aracılığıyla yetkililere bildirdiğini belirterek, "Kavşak yeni haliyle, eskisine oranla daha çok kaza meydana gelecek şekilde hatalarla yapıldı. Tosya istikametinden Kargı’ya dönmek isteyen bir sürücü, hız şeridi olan sol şeritte hızını 10-20’ye kadar düşürmek zorunda. Arkadan gelen aracın dönmek isteyen araca çarpmaması imkansız. Kavşağın yapıldığı ilk günlerde bu şikayetimi ilettim. Kavşak yapılalı kısa bir süre olmasına rağmen onlarca ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmesi, kavşağa olan tepkilerin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Kavşakta biran önce önleme alınmalı’’ dedi.

Öte yandan vatandaşların sosyal medya aracılığıyla birleşerek BİMER’e yazdıkları şikayetlere Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Reis imzasıyla cevap verildi.

Yazılan cevapta şu ifadelere yer verildi; Bahse konu 15. Böl.Hud.- Osmancık (Osmancık şehir geçişi dahil) Yolu Km 194+400 - 247+500 kesiminin yapım işleri ile ilgili olarak, ilgili dilekçede belirtilen yapımı bu sene tamamlanan varyant projesindeki Kargı Ayrımı Kavşak Alanı ile ilgili gerekli incelemeler yapılmıştır.

Eski projesinde S5 yatay kurbun yarı çapı 308 m olup, yatay kurp öncesinde Km:199+420’de düşey kurp bulunması ve boyuna eğim yüzde 6,75 olup, kavşak içi görüş mesafesi düşük kalmaktaydı. Yeni yapılan varyant projesinde yatay eksen güneye kaydırılıp yatay kurp çapı 750 m çıkartılarak düşey kurp Km:198+840’a kaydırılarak boyuna eğim yüzde 3,766 düşürülmüştür.

Beygircioğlu kavşağı ve bağlantı yolları Km:198+918’ de teşkil edilerek kavşak içi görüş mesafesi arttırılmıştır. İmalatlar projesine uygun olarak tamamlanmış olup, söz konusu kazaların sürücü hatalarından kaynaklandığı düşünülmektedir’ denildi.