İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, binlerce yıllık yeryüzü kalıntılarıyla göz kamaştıran “Akkil Peribacaları”nı yerinde inceledi. Bu güne kadar gün yüzüne çıkmayan Peri Bacaları’nın İskilip turizmi için ivme kazandırması hedefleniyor.

İncelemeleri sırasında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakam Şuayib Gürsoy, bölgenin tanıtımı için ilk etapta önümüzdeki günlerde yürüyüş yolları rotası çizilebileceğini ifade etti.

Akkil Peribacaları’nın oluşumunun ender doğa harikalarından biri olduğuna değinen Gürsoy, bölgenin Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Rotaları güzergahında değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını da söyledi.

Kaymakam Gürsoy’a ziyareti esnasında Nurettin Tanay ve AK Parti İskilip Gençlik Kolları Başkanı Aslan Sağlam’da eşlik etti. Tanay, ziyaret esnasında Gürsoy’a bölge hakkında geniş bilgiler de verdi.

Asıl mesleği Jeomorfolog, (Yer Şekilleri Bilimcisi) olan Nurettin Tanay Akkil Peribacaları’nın oluşumunun Kapadokya’daki peri bacalarının oluşumlarından farklı olduğunu söyledi. Akkil Peribacaları’ndaki oluşumun Kaolin (Kil) sıkışması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Tanay, Kapadokya’daki peri bacalarının oluşumunun volkan tüflerinin sıkışması sonucu oluştuğunu aktardı.