Çorum Muharip Gaziler Derneği, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan’ın da eşlik ettiği ziyarette muharip gaziler Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile görüştü.

Gazilerin bu millet için önemli bir miras ve topluma rol modeli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Alkan, “Bizlere düşen en büyük görev, sizlerden kalan mirası daha da çok çalışarak yüceltmektir, sizlere minnet borçluyuz” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan koordinatörlüğünde ‘Tarihin Tanıkları Kore ve Kıbrıs Gazileri’ adlı Kore ve Kıbrıs gazilerini kapsayan bir proje hazırlandığını açıklayan Alkan, bu çalışmayla birlikte tarihe tanıklık etmiş, milli gururumuz olan gazilerimizin bilgi ve tecrübelerinin paylaşılacağını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alkan, gazilerimizin gazilerimize sağlıklı bir yaşam dileğinde bulundu.

Toplumun “Gazi” mertebesini Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi sevdiği, saygı duyduğu kişilere verdiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bakan da, hazırlanan projeden genç neslin yararlanmasını, gençlerimizin milli duygu ve düşüncelerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek gazilerimizin tanıtılmasının milli bir görev olduğunu ifade etti.

Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ve dernek üyeleri de üniversite de yaşanan gelişmelerden çok memnun olduklarını dile getirerek Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarı dilediler.