Osmancık Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.

Hıdırlık Mahallesinde virane hale gelmiş kullanılmayan 2 yapı ile belediye tarafından istimlak edilen metruk ve görüntü kirliliği oluşturan bir evin yıkımı gerçekleştirilerek kazanılan alan geçici süreliğine otopark olarak zemin düzenlemesi yapıldı.

Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olduğu tespit edilen metruk yapıları yıkmaya devam ettiklerini belirterek “İlçemizde kullanım ömrünü doldurmuş ve büyük çoğunluğu da terk edilmiş metruk yapılar mevcut. Bunlar daha önce belediyemiz tarafından tespit edilmiş ve yıkılmasına karar verilmiş yapılar. Tehlike arz ettiği gibi görüntü kirliliği bakımından da ilçemizi olumsuz etkiliyor.” dedi.

METRUK YAPI YERİNE OTOPARKA BIRAKTI

Metruk yapıların yıkımına devam edileceğini kaydeden Karataş “Atatürk Ortaokulu yanında bulunan bir ev daha önce belediyemiz tarafından istimlak edilmişti. Yıkılarak arsası temizlendiğinde belediyemize ait geniş bir alan ortaya çıktı. Geçici olarak otopark olarak kullanılmasının şehir merkezindeki yoğunluğun giderilmesine katkı sağlayacağını düşündük. Altyapı çalışmasını yaparak vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Böylelikle çirkin bir yapıyı oradan kaldırırken iyi bir proje hazırlanıncaya kadar vatandaşlarımıza otopark yeri kazandırmış olduk” ifadelerini kullandı.