Çorum’da otomobilini satışa çıkaran bir kişinin gazeteye verdiği ilan görenleri şaşırttı.

İşyeri açmak amacıyla otomobilini satılığa çıkaran Meliha Aksakal’ın kentte günlük yayın yapan bir gazeteye verdiği ilanda kullandırdığı ifadeler ise oldukça ilginçti.

Aksakal’ın gazeteye verdiği ilanda “Koca Çorum’un AKP fanatikleri partinizin simgesi AK harflerini aracınızda da taşıyıp sevginizi gösterin. 19 AK aracımın plakası satılıktır. İlgilenenlere fırsat” ifadeleriyle AK Partililere seslendi.

2000 yılında aldığı otomobilinin plakasındaki harf grubunu soyadının ilk harflerini taşıdığı için “AK” olarak seçtiğini anlatan Aksakal, “2002 yılında AK Parti yönetime geldi. Bir arkadaşım AK plaka çok aradıklarını ama bulamadıklarını söylemişti. Şimdi aracımı işyeri açmak için satma gereği duydum. Arkadaşımın 2002 yılındaki sözleri aklıma geldi. Ayrıca plaka satılıyor mu diye internetten biraz araştırma yapınca da çok yüksek rakamlardan bazı araç plakalarının satıldığını gördüm. Ayrıca ’FB, GS, BJK, TS’ gibi taraftar plakası dışında ’AV, DR, TIP’ gibi meslekleri temsil eden plakalar ayrıca bazı isimlerin kısaltmalarının da ’GKN, ELF, PLN’ tercih edildiğini gördüm” dedi.

En yüksek rakamların ise ’BBP, CHP, MHP,AKP, AK’ gibi siyasi partilerin simgelerine verildiğini anlatan Aksakal, “Özellikle AK Partiyi temsil eden ’AKP, AK’ ayrıca ’RTE’, hatta ’RBA’ gibi plakalara da aracın da çok daha üzerinde fiyatlar veriliyor. Bir çok ilden araç plakasını satmak isteyen kişilerin ilanları vardı. Sattıklarına dair de haberler vardı. Ben de diğer illerde alım oluyorsa Çorumlu daha iyi alır çünkü Çorumlu severse tam sever diye düşünerek ilan vermeye karar verdim” diye konuştu.