Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda (SMYO) kampüs inşaatı kapsamında yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Hitit Üniversitesi sadece merkezde değil, ilçelerdeki Meslek Yüksekokulların da da başlatılan çalışmalar sonucunda önemli gelişmeler kaydedilmeye ve sonuçlar alınmaya başlandı. İlçelerde yer alan meslek yüksekokullarında en çok öğrenciye sahip olan Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda (SMYO) kampüs inşaatı kapsamında yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Haziran-2014’de temeli atılan SMYO kampüs inşaatını ziyaret eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitenin sadece Çorum ilindeki birimlerinde değil, ilçelerimizdeki MYO’larımızda da hızlı ve büyük bir gelişme gösterdiğini, Üniversitemizin hemen tüm birimlerinde yaşanan gelişmelerin ve büyümenin ilçelerimizdeki MYO’larda da yaşandığını belirterek 6’sı normal, 2’si ikinci öğretim olmak üzere toplam 8 programda 900’a yakın öğrencinin eğitim gördüğü SMYO’da, 2011 yılında başlanan kampüs çalışmalarının bugün geldiği durumun çok sevindirici olduğunu ifade etti.

KAMPÜS İNŞAATININ YÜZDE 20’LİK BÖLÜMÜ TAMAMLANDI

2011 yılında Sungurlu Kaymakamlığı, Sungurlu Belediye Başkanlığı ve Sungurlu Halkı ile başlatılan çalışmalar sonucunda öncelikle 48 bin 510 metrekare büyüklüğündeki arazinin tahsis işlemlerinin gerçekleştirilerek SMYO’ya kampüs alanı kazandırıldığını belirten Rektör Prof.Dr. Alkan, bunu müteakiben yapılan çalışmalarla kampüs master planının hazırlandığını ve SMYO 1. Etap inşaatına başlandığını söyledi.

Prof. Dr. Alkan, yaklaşık 5 ay önce inşaatına başlanılan 1. Etabın bu kadar kısa sürede yüzde 20’ye yakınının tamamlanmış olduğunu ve 2015 yılı sonuna kadar da çalışmaların tamamlanacağını öngördüklerini söyledi.

KYK 300 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURT YAPACAK

Rektör Alkan, ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kampüs alanı içine 300 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını ve bu projenin son aşamasında gelindiğini ve yakında inşaatına başlanılacağını sözlerine ekledi.

Yapılan çalışmalar sonrasında 2. Etap inşaatına başlanılacağını ve tüm bu süreçlerin Sungurlu’lu hayırsever işadamlarının verdikleri destek sözü kapsamında daha hızlı bir şekilde tamamlanacağını ifade eden Rektör Prof.Dr. Alkan, kaliteli yaşam alanlarının insanların çalışmalarını da çok yakından etkilediğine inandığını ifade etti.

ÖRNEK KAMPÜSLER İNŞAA EDİLİYOR

Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Alkan, tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını söyledi.

Bu çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür eden Rektör Prof.Dr. Alkan, SMYO’nun gelişimindeki katkılarındn dolayı MYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Kubilay Karacif’e, SMYO öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Sungurlu MYO 1. Etap kampüs inşaatı tamamlandığında mevcut binanın yaklaşık 6 kat büyüklüğünde kapalı alana ulaşılacak olup, bu kısımda idari ofisler, derslikler, laboratuvarlar, kapalı otopark ile bay ve bayan mescit yer alacaktır. 2. Etap inşaat kapsamında yapılacak idari bina, 475 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu ve kreş ile birlikte büyük bir kampüs Sungurlu MYO’ya kazandırılmş olacak.