Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümünde Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir anma programı düzenlendi. Tören esnasında ayakkabı boyacılığı yapan bir kişi, boya yaptığı sırada siren sesini duyar duymaz ayağa kalktı ve saygı duruşunda bulundu.

Atatürk meydanında düzenlenen anma programına İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. İlk olarak Kaymakamlık makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Tören kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal saati olan 09:05’te ilçe genelinde çalınan sirenler eşliğinde iki dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile bayraklar göndere çekildi ve akabinde yarıya indirildi. Bı sırada ayakkabı boyacılığı yapan bir kişi, boya yaptığı sırada siren sesini duyar duymaz ayağa kalktı ve saygı duruşunda bulundu.