Çorum’un Sungurlu İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din görevlileri Haftası kapsamında ‘Haydi Gençler Camide Buluşuyoruz’ sloganıyla gençleri ve çocukları cemaatle namaza alıştırmak amacı ile bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında ileriki bir tarihte ilçede sabah namazı programı düzenlenecek.

Sungurlu İlçe Müftüsü İdris Özarslan ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda kampanya hakkında bir veren İlçe Müftüsü İdris Özarslan, kampanyanın amacının gençleri ve çocukları cemaatle namaza alıştırmak olduğunu söyledi.

Gençlerimiz toplumumuzun geleceğidir, ancak bu günün gençleri inanç ve ibadetlerimiz konusunda biraz maneviyattan yoksun olarak yaşamaktadır, bu da toplumumuzda kendini bilmez, başıboş, amaçsız bir nesil yetiştirmekte ve toplum manen çürümektedir diyen Müftü Özarslan, “Bugün etrafımıza baktığımızda gördüğümüz gençlerin birçoğu amaçsızca ve madde düzenine dayalı bir halde yaşamaktadır. Bugününü düşünen yarınını hesaba katmayan bir gençlik yetişmektedir. Öte yandan bizim manevi mimarimiz camilerimizde ise genç görmek neredeyse imkansız. Biz inanıyoruz ki gençlerimiz camilerimizle buluşursa manevi kimliklerine bürünüp kendilerine çekidüzen verecekler ve sadece bugününü değil yarınını düşünür hale geleceklerdir” dedi.