Çorum’un Sungurlu ilçesi Şekerpınar Mahallesi’nde bulunan 16. Cadde, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sungurlu Şubesi yetkililerin isteği üzerine Belediye Meclisi kararıyla Mustafa Cemiloğlu Caddesi olarak değiştirildi.

Açılışa Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum Alay Komutanı Jandarma Kd. Albay Ahmet Çelik, Boğazkale Kaymakamı ve Sungurlu Kaymakam vekili Osman Aydoğan, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Şen, MHP İlçe Başkanı Musa Çoksezgin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PANELE YOĞUN İLGİ

Açılışın ardından Vali Ahmet Kara ve diğer protokol üyeleri Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sungurlu Şubesi tarafından Özel İdare Konferans Salonu’nda düzenlenen "İsmail Bey Gaspıralı ve Kırım" konulu panele katıldı.

Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. Enver Aydoğan, Ankara Gazi Üniversitesi Yrd. Doç. Tümen Somuncuoğlu ve Genel Merkez Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin tarafından verilen panel ilgiyle izlendi.

Vali Kara, daha sonra Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sungurlu Şubesini ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.