Çorum’un Sungurlu ilçesi Sunguroğlu İlkokulu’nda demokrasi kültürünü geliştirmek ve oy kullanma bilincini arttırmak amacıyla 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimleri yapıldı.

Rehber Öğretmen Ayşe Atasoy koordinesinde yapılan seçimlere 5 aday katılırken, daha ilk gününden itibaren adaylar arasında çekişmeye neden oldu.

Günlerce adaylar sınıf sınıf dolaşarak kendilerini tanıttılar ve ne gibi çalışmalar yapacaklarını anlattılar. Okul bahçesinde ve koridorlarda rastladıkları her öğrenciye projelerini tek tek göstererek kendilerini desteklemelerini istediler. Kendilerini tanıtan afişler hazırlayarak okul panosuna astılar. Başkan adayları, aralarında en güçlü kendilerinin olduklarını ifade etmeye çalıştılar. Adaylarının heyecanla beklediği seçim günü geldiğinde sandık kurulu oluşturuldu. Oy verme işleminin bitimiyle birlikte tüm adaylar oyların sayımını heyecanla izlediler.

Oyların sayımı tamamlandığında tüm adayların birbirine yakın sonuçlar aldıkları gözlendi. Adaylardan 3/D sınıfında okuyan Hayrunnisa Büyükçınar en yüksek oyu alarak Sunguroğlu İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanı seçildi.

Seçime katılan tüm adaylar seçilen yeni başkanı kutlayarak, yapılacak tüm çalışmalarda kendisine destek vereceklerini söylediler.

Yapılan törenle Hayrunnisa Büyükçınar’a başkanlık mazbatasını okul müdürü Ş. Lütfi Türkgenci verdi.