Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan milletvekili Cahit Bağcı, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Merzifon uçuş saatlerini 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren değiştirerek 16.10-17.40 saatleri arasında, Merzifon-İstanbul uçuşlarının da 18.30-19.55 olarak düzenlenmesinin ardından, iş dünyasının bu konudaki rahatsızlığını AK Parti Karadeniz Bölgesi Milletvekilleri Toplantısı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, ayrıca bütçe görüşmelerinde Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı müsteşarlarına ilettiğini, söz konusu sorunun ilgili mercilerle paylaşılmasının ardından uçuş saatlerin yeniden düzenlendiğini söyledi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, iş dünyansın rahatsızlığı nedeniyle uçuş saatlerinin 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren yeniden düzenlenerek İstanbul-Merzifon arası uçuşların 06.00-07.30, Merzifon-İstanbul arası uçuşların da 08:20-09:45 saatlerine alındığını hatırlatarak, oda olarak iş dünyasının yeni tarifeden memnun olup olmadığını takip edeceklerini belirtti

Çorum’un demiryolu talebi hakkında da açıklamalarda bulunan Başaranhıncal, Ankara-Çorum-Amasya-Samsun demiryolu projesinin 62. Hükümet programına girmesinin önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Projenin hükümet programında yer almasının, hükümetin projeyi benimsediği, sahip çıktığı ve projenin gerçekleşeceği noktasında bir taahhütte bulunduğunu vurgulayan Başaranhıncal, ayrıca Osmancık ilçesinde sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda ilçeye organize sanayi bölgesi kurulduğunu hatırlattı.

Bundan sonraki süreçte de OSB’nin organizasyonu ve şekillenmesi konusunda TSO’nun sorumluluklarının bilincinde olduğunu ifade eden Başaranhıncal, OSB kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.