Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Tuğlu Köyü’nün Sungurlu’dan ayrılıp, Uğurludağ ilçesine bağlanmak için 30 Kasım tarihinde referandum yapacağı öğrenildi.

Bu konuda duyumları olduğunu ifad eden Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Belde iken köye dönüştürülen Tuğlu Köyünün Uğurludağ’a bağlanması için referandum yapacağı bilgisine ulaştık. Bu durumun ilçemiz açısından olumsuz bir durum oluşturmaktadır” dedi.

ADLİ VE SAĞLIK İŞLEMLER İÇİN ÇORUM’A GİTMEK ZORUNDA KALACAKLAR

Tuğlu köyünün Sungurlu’dan ayrılmasının yanlış olduğunu ve Tuğlu köyüne sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Şahiner, “Tuğlu Köyü bütün resmi ve ticari işlemlerini ilçemizde yapmaktadır. Sağlık ve adli işlerini Sungurlumuzda gören Tuğlulu kardeşlerimiz, eğer Uğurludağ’a bağlanırsa her bir işlem için Çorum’a gitmek durumunda kalacaktır” diye konuştu.

TUĞLU’NUN SUNGURLU’DAN AYRILMASI YANLIŞ OLUR

Kaymakamlık olarak, sivil toplum örgütleri ve belediye olarak Tuğlu Köyü’nün Sungurlu’ya bağının devam etmesi için üzerimize düşeni yapmamız gerekmektedir diyen Başkan Şahiner, “Tuğlu Köyü’nün tarımsal ve ekonomik olarak ilçemize olan girdilerinin korunması gerekmektedir. Zaten kan kaybeden ilçemizi ayakta tutmak hepimizin görevidir. İlçe nüfusumuz sabit tutmak ve artırmak gayreti içinde olduğumuz bir zamanda, bir köyümüzün ve yaklaşık 500 kişinin ilçe nüfusumuzdan ayrılması çok üzücüdür. Kaymakamlık, Belediye, iktidar, muhalefet, diğer parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri olarak Tuğlu Köyü’nün ilçemizden ayrılmaması için elimizden geleni yapmamız gerekmektedir. İlçemizden değil bir köy bir çakıl taşının ayrılmasına müsaade etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.