Yetenekli Engelsizler Komedi (YEK) Tiyatrosu tarafından Üzerime Düştüm adlı oyun Çorum’un Sungurlu ilçesinde sahnelendi. Özel İdare Konferans Salonu’nda sahnelenen oyun Sungurlulardan büyük beğeni gördü.

Etkinliğe Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Durmaz, Mal Müdürü Türkay Odabaşı, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatro hakkında bilgi veren YEK Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kasım Çağın, "6’sı engelli 11 kişiden oluşan Yetenekli Engelsizler Komedi Tiyatrosu kurulduğu 2007 yılından itibaren; topluma saygı, engelliye destek, ekonomiye katkı, sosyal sorumlulukta öncü olma yolunda zoru başarma azmi sayesinde kısa sürede tiyatro sektöründe tanınmış ve bu ilkelerinden asla vazgeçmemiştir. Dünden bugüne yaptığı çalışmalarla kendi kaderini paylaşan birçok engelli kardeşimize ve sivil toplum örgütlerine örnek olmuştur. Engellilerin ekonomideki katkı payında oluşturabilecekleri kar payını yükseltmek adına, evden ve rehabilitasyon merkezlerinden çıkmayan engellilerin içindeki dinamizmi, gücü ve pratiği harekete geçirmiştir. Bu sayede engelliler tiyatrosu furyası büyümüş, derneklerin sanatsal çalışmaları artmıştır. Amacı, kendi kaderini paylaşan arkadaşlarının sorunlarını tiyatro sahnesinde komik bir dille anlatarak, kentsel ve sektörel projelerde kendilerinin de unutulmaması gerektiğini göstermeye çalışmak ve bu şekilde toplumumuzda kendini ezik hisseden, evden ve rehabilitasyon merkezlerinden çıkmayan engellileri topluma kazandırmak, onları çalışır hale getirmeye ve mutlaka her engellinin bir şey yapabileceğini göstermeye inandırmak, bu konuda onlara örnek olmaktır. Biliyoruz ki, ekip olarak asla bunlarla yetinmeyecek, gerek yurt içi ve gerek yurt dışı çalışmalarımıza durmadan aynı heyecanla devam edeceğiz” dedi.