Çorum Valisi Ahmet Kara, tarım ve sanayide kabuğunu kıran kentin turizmde bir çıkmazın içerisinde olduğunu belirterek, “Turizmdeki çıkmazı hep birlikte aşacağız” dedi.

İl Özel İdaresi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Kara, ildeki her ilçe, beldesi veya köyünün bir Türk boyu veya beyinin adını taşıdığına dikkat çekti.

Çorum’da sanayide kalifiye eleman ve pazar sorunu olmasına rağmen işlerin yolunda gittiğini dile getiren Vali Kara, büyük bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip olan Çorum’da turizme ağırlık verilmesini istedi.

Dünyanın en büyük medeniyetlerinden ev sahipliği yapan Çorum’un sadece Hititlerle anılmamasını kentte Osmanlı ve Selçuklu imparatorluklarına da ait eserlerin bulunduğuna dikkat çeken Vali Kara, “Kültür turizminde geri kalmış bir iliz. Kültür ve tarih varlıklarının yanı sıra tabiat varlıkları açısından da zengin bir iliz. Karadeniz bölgesi Arap turist çekiyor. Bu potansiyelden yararlanmalıyız. İnanç turizmine yönelik çalışmalar da yapılmalı. Kerebi Gazi Türbesi’nin yanında 4 tane sahabe mezarı daha bulunuyor. İnanç, kültür ve tarih turizmini hep birlikte ele alacağız. Konaklama sorunu çözeceğiz. Turistlere yönelik çalışmalar yaparak, onların burada güzel zaman geçireceği ve çeşitli aktivitelerin yapılacağı projeler planlıyoruz” şeklinde konuştu.