Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ ) Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinde bulunan 5 mahallenin su ihtiyacını gidermek için 22 bin 350 metre yeni hat döşedi.

Denizli’nin Baklan ilçesindeki Kavaklar, Beyelli, İcikli, Ataköy (Hadim) ve Konak Mahallesi’nde yetersiz kalan içme suyu için başlatılan proje kapsamında 22 bin 350 metre yeni hat döşendi. Baklan ilçesindeki Kavaklar, Beyelli, İcikli, Ataköy ve Konak Mahallesi’nde mevsime bağlı kuraklıktan dolayı içme suyu sıkıntısı yaşandığı ayrıca mahallelerin kendilerine ait sondaj kuyularından ayrı ayrı beslendiği, bu nedenle de elektrik ve bakım onarım giderlerinin yüksek olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Kavaklar, Beyelli, İcikli, Ataköy ve Konak Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını gidermek için proje başlattı. Proje kapsamında Gelinören Mahallesi’nde daha önceden açılan 15 litre/saniye debili sondaj kuyusundan söz konusu mahallelere su verilmesi kararlaştırıldı. DESKİ tarafından hazırlanan projeye göre, Baklan İlçesi’nde su sıkıntısı çeken Kavaklar, Beyelli, İcikli, Ataköy ve Konak Mahallesi’ne yeterli ve sağlıklı içme suyu temini amacıyla 22 bin 350 metre yeni hat döşenerek, bölgeye Gelinören Mahallesi’ndeki sondaj kuyusundan nitelikli içme suyu temini sağlandı.

Öte yandan DESKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı, Tavas ilçesinin Ebecik Mahallesi’ndeki su kuyusunun bölgeye yeterli olmamasından dolayı başlattığı çalışmada ise, Altınova Mahallesi’nde bulunan yedek kuyudan yararlanılmasına karar verdi. Bu kapsamda, Altınova Mahallesi’nde bulunan yedek kuyudan Ebecik Mahallesi’ndeki içme suyu deposuna yeni bir hat döşendi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin 19 ilçesi ile tüm mahallelerindeki ihtiyaçları tespit ettiklerini belirterek, sorunların kısa sürede çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle gece gündüz çalıştığını söyledi. Vatandaşların daha kaliteli su tüketimi için kent genelinde bugüne kadar 160 bin metre içme suyu hattı döşendiğini ifade eden Başkan Zolan, ihtiyaçların giderilmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.