Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76’ncı yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76’ncı yıldönümünde, rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi. Başkan Zolan, "Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal mücadelesinde gösterdiği askeri başarılar ve ileriyi gören adımları ile halkına umut olan, hayatını ülkesinin muasır medeniyet seviyesine çıkması için adamış, bu uğurda ilkeli bir duruş sergileyerek pek çok inkılap ve yeniliklere imza atarak, Türk tarihine derin bir iz bırakan kahramanımızdır" ifadelerine yer verdi.

Atatürk ’ün Türk milletine emanet ettiği vatan topraklarının, çağdaş, huzurlu, barış ve refah içinde olmasına katkıda bulunmanın temel vazifeleri olduğuna işaret eden Başkan Zolan, mesajında şunları kaydetti:

"Son 10 yıldır; demokrasi, hukuk, sağlık, eğitim, bilim, ekonomi, askeri vb. birçok alandaki hizmetlerimiz ile Cumhuriyet tarihimizde rekor atılımlara imza attık. Bir yandan Gazi Mustafa Kemal’in bütünleştirici, barışçıl, yenilikçi ve çağdaş anlayışını yaşatmak ve bu ilkeleri muhafaza ederek milletimize hizmet etmeye devam ederken, diğer yandan O’un gösterdiği muasır medeniyet seviyesine gelmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ncı yılında kendisini ve O’nun şahsında milli mücadelede görev almış tüm silah arkadaşlarını, vatanın bağımsızlığı için kanını döken tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum."