Denizli Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında hayata geçireceği "Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi" ile şehirde farkındalık oluşturmak için tüm vatandaşlarla bir araya gelmeyi hedefliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında hayata geçireceği "Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi"nin tanıtım semineri yapıldı. North Point Otel’de düzenlenen seminere Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy ve Aytaç Turgut, Kent Konseyi Kadın, Engelliler ve Gençlik Meclisi başkanları ile Büyükşehir Belediyesi birim amirleri katıldı.

Kentlilik bilincine ilişkin hususların ortaya konduğu tanıtım seminerine katılan Genel Sekreter Mustafa Ünal, 2015 yılında hayata geçirilecek, "Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi" ile şehirde farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, bunun için 7’den 70’e tüm vatandaşlarla bir araya gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Ünal, "Kentlilik bilinciyle ilgili başlattığımız sürece Kent Konseyi’ni de dahil ettik, sizlerin görüşleri de bizim için önemli. Hep birlikte bu süreci planlayacağız. İlk etapta bilgi evlerinden, okullardan başlayacağız ve daha çok 7-12 yaş aralığında olan çocuklarımıza hitap edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra mahallelerde vatandaşlarla bir araya geleceklerini kaydeden Ünal şunları söyledi:

"Hepimizi rahatsız eden konular var. Kaldırıma araç park etmek, arabadan sigara izmariti atmak, yediği yiyeceğin ambalajını arabadan dışarı atmak, trafik ihlalleri. Bunlar kentli olmak ile kentlilik bilinci ile ilgili hususlar. Bu konularda bir farkındalık oluşturmak için üzerimize düşen görevi yerine layıkıyla getirmek istiyor, bunun için çaba sarf ediyoruz. Bu kentte neler yapabiliriz amacımız bu."

Konuşmanın ardından İzgören Akademi eğitmenlerinden Gökhan Okçu tarafından seminer verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise proje hakkında yaptığı açıklamada, Denizli’nin geleceğini her zaman vatandaşlarla birlikte belirlediklerini vurgulayarak, "Biz hükmetmeye değil hizmet etmeye geldik. Bunun için de her zaman vatandaşlarımızı dinleyip her projemize vatandaşlarımızla birlikte imza attık. Bunun sonucunda da bütün çalışmalarımızdan başarıyla, alnımızın akıyla çıktık" ifadelerini kullandı. "Kentli Proje ile her zaman olduğu gibi yine halkla bir araya geleceklerini söyleyen Başkan Zolan, projenin ilk etabında yine çocukların olacağını ve 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla bir araya gelerek, kentlilik bilincinin daha sağlam temeller üzerine oturması bir çok çalışmalar yapacaklarını kaydetti.