Denizli Kamu Hastaneleri Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda görevli personele eğitim vermek ve düzenli aralıklarla bu kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 0-18 yaş arası çocukların psikiyatrik takiplerini yapmak amacıyla bir protokol imzalandı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanarak, Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı bir Çocuk Psikiyatri Uzmanı görevlendirilmesi yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile Denizli Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, çocukların yarının büyükleri olduğunu ve onların kaliteli, sağlıklı bir hayat yaşamalarının çok önemli olduğunu söyledi. Acar, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yuvalarda ve evlerde 300’e yakın çocuk takip edilmekte. Bizim de hastanelerimizde 2 tane çocuk psikiyatri uzmanımız var. Bu protokolle birliğimize bağlı çocuk psikiyatri uzmanımız tarafından yuvalarda ve evlerde kalan çocuklarımız zaman zaman hastaneye çağrılmadan takip edilecek. Çocuklarımız, yarınlarımızdır. Dolayısıyla sağlıklı bir çocukluk geçirmeleri çok önemlidir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ise yapılan protokolün çocukların sorunlarının en aza indirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"En önemli olan şey tabii ki sağlıklı nesiller yetiştirmek. Sıkıntılardan uzaklaştırılmış, onların problemleriyle ilgilenen, onların dertleriyle ilgilenen bir idare yapısıyla bu çocuklarımıza hizmet vermemiz gerekiyor. İşte bunun en güzel örneğini de Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapmış olduğumuz protokolle ortaya koyuyoruz. Hem yurt ve yuvalarımızda kalan çocuklarımıza hizmet vermek, hem de çocuk evlerimizdeki çocuklarımıza hizmet vermek ve çalışan personellere de eğitim vermek gayesiyle bu hizmeti başlatmış bulunuyoruz."