Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 7-15 yaş grubu çocuklar için açtığı ücretsiz binicilik kursu, çocukların kendine olan özgüvenini ve hayvan sevgisini artırırken, kurstan yararlanan engelli çocuklar için ise adeta terapi görevi görüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek nesillerin modern tesislerde, sağlıklı ve düzenli spor yapması amacıyla yürüttüğü projelerden biri olan ücretsiz binicilik kursu vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde 7 -15 yaş grubu çocuklar ve engelli çocuklar binicilik eğitimi almaya devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz binicilik kursuna 2 yıldır engelli oğlunu getiren Şener Öz, oğlu Kenan’ın kursa geldiğinde çok mutlu olduğunu belirterek, "Kenan atları çok seviyor. Kursun çok faydasını görüyoruz. Oğlum spastik engelli. At bindikten sonra daha hareket ediyor. Kursun devamını diliyorum. Bütün herkesin kurstan faydalanmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Engelli annesi Ümmü Oğuz ise Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek,"Belediyemiz böyle bir kurs düzenlemese bizim çocuklarımızın binicilik öğrenme imkanı olamazdı. Belediyemizin afişlerini görüp kursun yapılacağı mekanı gelip, gördük. Üç senedir çocuklarım kursa devam ediyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da çocukların modern tesislerde, sağlıklı ve düzenli spor yapabilmesi için bir çok ücretsiz kurs düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kursumuzu açtığımız günden bu yana yaklaşık 7 bin çocuğumuza binicilik eğitimi verildi. Ücretsiz olarak sunduğumuz binicilik kursuna katılan tüm çocuklarımızın kurs malzemelerini Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. Türkiye’de sadece Denizli’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde verdiğimiz kurs sayesinde aynı zamanda çocuklarımızın ata sporları ile tanışmasına önayak oluyoruz."

Binicilik kursuna haftada iki gün engelli çocukların katıldığına işaret eden Başkan Zolan, "Bizim geleceğe dönük en büyük yatırımımız çocuklarımızdır. Onların sosyal, kültürel ve spor alanlarında kendilerini ifade edeceği hizmetlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.