Denizli Büyükşehir Belediyesi vefatının 78’inci yılında ’Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama Gecesi’ programı düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından ’Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama Gecesi’ programı düzenlendi. Vefatının 78’inci yılında Mehmet Akif Ersoy için Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı konuşmada, "O zor yıllarda, zor günlerde milletin gönlünü coşturmak, milli mücadelede olağanüstü katkı sağlamak çok da kolay değil. O yıllarda Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Savaşı’nı görmeden Çanakkale Şiiri ve Destanı’nı yazabilen bir şairimiz. Çünkü o sadece gözleri ile görmüyordu. O gönül gözü ile görüyordu. Orada yaşananları gönül gözü ile takip edebiliyordu" dedi. Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir şair olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Kurtuluş mücadelesinde İstanbul’dan Ankara’ya gidişi yaklaşık iki ay sürdü. Her gördüğü köyde, her gördüğü mahallede hutbeler ve vaazlar vererek oradaki topluluklara milli mücadele ruhunu aşılayarak, bu meşalenin yanmasını sağlayan bir büyüğümüz, üstadımız, milli şairimizdir" diye konuştu.

Anma programında Kent Konseyi Şairler Topluluğu şairlerinden Şerif Kutludağ, Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Kent Konseyi Şairler Topluluğu sanatçıları Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okurken, Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü üyeleri de ’Son Çanakkale’ adlı oyunundan kesitler sundu. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı müzisyenleri de şairlere ezgileriyle eşlik etti.