Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Esentepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencilerine "Çevre Kirliliği Eğitimi" verildi.

Eğitime Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencileri katıldı. Esentepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde başlayan eğitimde, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli çevre mühendisleri tarafından çevre temizliği, küresel ısınma, ekosistem, yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm konuları anlatıldı. Öğrencilere verilen eğitimde çizgi film ile çevre kirliliğine neden olan etkenler ve zararlı güneş ışınlarından korunma yolları aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, kent merkezindeki 10 bilgi evi ve kurs merkezinde tamamlanan eğitimin ilçelerde de düzenleneceğini ifade etti.

Eğitim sonunda öğrencilere Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Çevre Kirliği, Küresel Isınma, Ekosistem, Yenilenebilir Enerji ve Geri Dönüşüm" konulu çizgi romanlar ile üzerinde "Temiz bir çevre için el ele" yazılı tişört hediye edildi.