Denizli’de bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele yerel eylem planı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında yapıldı.

Denizli Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 3.Toplantısı, kurumların dönem içi faaliyetlerini değerlendirmek, madde bağımlılığı ile ilgili önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan çalışmaları belirlemek üzere kurum müdürleri ve temsilcilerinin katılımıyla Valilik toplantı salonunda Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Bostancı, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Mahmut Tekin, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın, İl Tarım Müdürü Sezgin Kutlu, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehtap Eken Cengiz, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürü Çetin Bozkuş ve diğer müdürlük temsilcileri hazır bulundu.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nce yürütülen projede bağımlılık yapıcı maddelerle ve bağımlılıkla mücadele ulusal politika ve stratejisi programı kapsamında hazırlanan sunum ile birlikte bilgilendirme yapılan toplantıda, Denizli’de madde bağımlılığı tedavisi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Rehabilitasyon Merkezi’nin açılmasının sağlanması, bağımlılık yapıcı madde kullanımının yüksek olduğu riskli bölgede yer alan ilçe kaymakamlarının da toplantılara iştirakinin sağlanması, metruk binaların Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımının sağlanması, bağımlılık yapıcı madde kullanımının yüksek olduğu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik eğitim seminerlerinin artırılması, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından gençlerin meslek edindirme kurslarına yönlendirilmesi kararları alındı.