Denizli’de gazetecilere beden dili ve haber konusunda eğitim semineri verildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Muğla Bölge Müdürlüğü ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği seminere gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan seminere BYEGM Muğla İl Müdürü Cavit Okur, DGC Başkanı Ümit Varol ve gazeteciler katıldı. GEKA’nın desteğiyle yapılan seminerde "Güçlü Basın-Güçlü Denizli" başlığı altında eğitim verildi. Öğretim Üyesi Gazeteci Hülya Dinçel ve Sabah Gazetesi Yazarı Berrin Tuncel Birer’in verdiği eğitimde İmla Kuralları, Basın Ahlak İlkeleri ve Etik Değerler, Fotoğraf Düzenleme ve Mizanpaj gibi konularda bilgi verildi.

Seminerde ilk olarak konuşan Gazeteci Hülya Dinçel, "Yapılan meslek gerçekten de zor ve mesaisi olmayan bir meslek. Bu mesleği yaparken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. İletişim bizim için gerçekten önemli.Sağlıklı bir iletişim kuramazsak bu bizi zorlar. Giyimimiz, konuşmamız, ses tonumuz her şey iletişimde etkili. İletişimde karşı tarafı anlamaya çalışmak, empati yapmak gerekir" dedi.

Sabah Gazetesi Yazarı Berrin Tuncel Birer ise gazetecilin vazgeçilmez kuralı olan 5N 1K’olmadan haber yazılamayacağını söyledi. Birer, "Haber her zaman gerçeklere ve doğru verilere dayanmalıdır. Bu olmadığı zaman okuyucu haberde eksik olduğunu hisseder.Haberi herkesten önce almak kadar, doğru almak da büyük önem taşır. Bu yüzden haberleri yazarken hız elbette olmalı ancak doğruluk daha önemlidir. Yapılan yanlışlar oluyor. Bunu da azaltmak için eğitim seminerleri büyük önem taşır" şeklinde konuştu.

Seminerin ikinci gününün ardından katılımcı gazetecilere sertifika verileceği belirtildi.