Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Akhan ve Kayıhan Mahallelerinde yaşanan su baskını sorununa çözüm buluyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Pamukkale ilçesi Akhan ve Kayıhan mahallelerinde yağmur ve atık sulardan dolayı yaşanan baskınlara son vermek için çalışma başlattı. Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi’nde biriken yağmur sularının caddelerde ve Ankara karayolunda sorunlara neden olmasından dolayı DESKİ Genel Müdürlüğü, bölgede yağmur suyu hattı projesini hayata geçirdi. Çalışmalar kapsamında DESKİ ekipleri bölgede yaşanan su baskını sıkıntılarına son vermek için bin 500 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşedi. Proje ile hem Akhan Mahallesi’nde oluşabilecek su baskınlarının, hem de Ankara karayolundaki trafikte karşılaşılan olumsuzlukların önüne geçileceği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Pamukkale ilçesi Kayıhan Mahallesi’ndeki atıksu baskınlarına son vermek için başlattığı çalışmayı da sürdürüyor. Vatan Bulvarı ile Tekelpınar Caddesi’nin kesişiminde bulunan atık su hatlarının yoğun olduğu, bu nedenle yağışlarda bölgede sıkıntı yaşandığı bildirilirken, söz konusu hatların Kayıhan Mahallesi’nin büyük bir bölümünün atık suyunu taşıdığı, bölgede yaşanan baskınlara son vermek için çalışma yapan DESKİ’nin sorunu çözmek amacıyla proje geliştirdiği ifade edildi. Bölgeye 2 bin 300 metre 600’lük beton boru döşeneceği, kısa süre sonra ise sorunun çözüleceği kaydedildi.