Gıda ve içecek fuarı Gullfood’a katılmak üzere Dubai’ye giden Denizli Ticaret Odası heyeti (DTO), fuar ziyaretlerinin yanısıra ticari temaslarda da bulundu. Başkan Uğur Erdoğan Denizlili üreticilere seslenerek, Dubai’nin satın aldığı ürünleri bölgedeki birçok ülkeye de gönderdiğini belirterek, ülkenin önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehrinde düzenlenen yiyecek ve içecek fuarı GullFood’a katılan DTO heyeti, fuar merkezini gezdi. Heyet, Denizlili katılımcılarla sohbet ederek, farklı ülkelerin stantlarında da incelemelerde bulundu. İlk olarak Denizli’den fuara katılan 8 katılımcının bulunduğu DENİB Denizli standını ziyaret eden Erdoğan burada katılımcı firmaların temsilcileriyle sohbet ederek fuar hakkında bilgi aldı. Denizlili katılımcıların ardından beraberindeki heyetle birlikte fuar alanını gezen Erdoğan, yalnız Türk firmalar değil farklı ülkelerin gıda üreticileri ile de sohbet etti.

Dubai’ye 30 üyeyle giden DTO Başkanı Uğur Erdoğan, göreve geldikten sonraki ilk mesajında olduğu gibi ellerine çantayı alıp dünyanın farklı ülkelerini gezerek, kalkınma için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade etti. 120’den fazla ülkeden toplam 500 firmanın katıldığı dev fuarda ziyaretçi sayısının da 100 bin olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, yiyecek ve içecek sektöründe dünya ticaretinin kalbinin bu fuarda attığına bizzat şahit olduklarını kaydetti.

Fuar gezisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan, dünyanın en büyük alıcıları, pazarlamacıları ve üreticilerinin bir araya geldiği fuara ev sahipliği yapan Dubai’nin bölge ticareti konusunda bir destinasyon olduğuna dikkat çekti. Ülkenin ithal ettiği birçok ürünü bölgedeki ülkelere ihraç ettiğini dile getiren Erdoğan, Denizlili üreticilere seslenerek, Dubai’nin bu yönüyle çok önemli bir Pazar olduğunu söyledi.