Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve kısa süre önce Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında yer alan Engelliler Meclisi’nin geçmiş dönemlerde başarılı çalışmalara imza atarak Türkiye’de ilkleri hayata geçirdiğini söyledi. Başkan Değirmenci, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında bulunan Engelliler Meclisi olarak sizleri ziyaret etmek istedik. Engelliler Meclisi bu ay Seçimli Olağan Genel Kurulunu yaptı. Ayten Bahtiyar Başkanlığında yeni bir Yürütme Kurulu oluştu. Engelliler Meclisi Yürütüme Kurulunda engelli ve engelli bireylerin birinci derece yakınları yer alabiliyor" dedi. Yeni Yürütme Kurulu üyelerinin Engelliler Meclisi çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracağını işaret eden Değirmenci, "Büyükşehir olmamız ile birlikte 19 ilçemizde de faaliyetlerimiz devam edecektir. Engelliler Meclisimiz Türkiye’de ilkleri yapan bir meclisimizdir. Gelişebilirlik haritasını yapıp, resmi kurumların gelişebilirliğini sağlayan ilk meclistir. Ayrıca Engelliler Çalıştayını yapan, Engelliler Çalışıyor Projesi ile Avrupa’da birincilik alan bir meclis.. Sizlerinde desteği ile önümüzdeki 1 yılda bu faaliyetlerimizi nitelik ve nicelik anlamında artırıp ilçelerimizde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz" dedi.

Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, engellilere çok güzel hizmetler sunacaklarını belirterek, "Engelliler Meclisi’nin kurucusu olmakla birlikte Engelliler Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyorum. Uzun yıllar boyunca bütün engelli derneklerinin bir çatı altında toplanmasını hayal ediyorduk. Engelliler meclisimiz de bunlardan bir tanesi. Yaptığımız faaliyetlerde Büyükşehir Belediyemizin çok büyük destek ve katkısı var. Destek verilmemiş olsaydı bizlerde bu kadar başarılı çalışmalar yapamazdık" dedi. Vali Kocatepe de, “İnsanlara önder olmanız çok önemli. Bunu yaşayan kişiler olarak sorunları çok iyi bilen, çözüm önerileri de üretebilen kardeşlerimizsiniz. Engelli evlatlarımıza, kardeşlerimize bu konuda belediyemizin kucak açması çok önemli. Her şeyden önce çok büyük bir moral verecektir. Moral insan yaşamı için çok önemlidir. İnsanın yaşama azmini artırır" diye konuştu.