Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu toplantısı Denizli’de yapıldı.

Toplantı Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’nın katılımıyla Denizli Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın açılış konuşmasının ardından, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata son bir aylık dönemde Ajans tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verdi. Ajansın kurumsal yayını olan ve ikinci sayısında organik tarım ana temasının işlendiği Güney Ege dergisi, Yönetim Kurulu üyelerine takdim edildi.

GEKA’nın stand açarak katılım sağladığı 2014 Travel Turkey İzmir ve 2014 Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam (DENİF) Fuarlarına katılımlarının yanı sıra, Muğla’da gerçekleştirdiği Yenilenebilir Enerji Sempozyumu ve Denizli’de gerçekleştirdiği Yenilik ve Girişimcilik Proje Yönlendirme Kurulu Toplantısı hakkında bilgi verildi. Gerçekleştirilen organizasyonların ajansa ve bölgeye olan katkıları toplantıda değerlendirildi.

GEKA’nın Aydın, Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri’nin her üç ilde özel sektörün kamu desteklerinden faydalanabilmesi ve bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği firma ziyaretleri, toplantıda değerlendirildi. Bu kapsamda, her üç ilde toplam 12 sektörde ziyaret gerçekleştiren YDO uzmanlarının firmalara yönelik tespit ettikleri ihtiyaç, sorun ve beklentiler Yönetim Kurulu üyelerine aktarıldı. Yatırımcılara Aydın’da daha iyi hizmet vermek amacıyla satın alınan Aydın Yatırım Destek Ofisi hizmet binasının tapu işlemlerinin tamamlandığı Yönetim Kurulu üyelerine aktarıldı.Kamu kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşların Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmalarının desteklendiği “Doğrudan Faaliyet Desteği Programı”na yapılan proje başvuruları görüşüldü. 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği bütçesi, gelen başarılı projeler gözönünde bulundurularak 1 milyon TL’den 2 milyon TL’ye çıkarılarak toplam 16 projenin desteklenmesine karar verilmişti. Bu toplantıda, destek programı bütçesi tekrar artırılarak 2 milyon TL’den 2,2 milyon TL’ye çıkarıldı ve yeni 14 projenin desteklenmesine karar verildi. Böylece 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında toplam 30 projeye destek tahsis edildi.