Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınam Ajansı’nın desteğiyle, alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği, ’Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi’nin ilerleme toplantısı yapıldı. Toplantıya, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 5 milyon 900 bin TL bedelli ihale sonucunda çalışmaların hızla devam ettiği projeye GEKA tarafından 750 bin TL destek sağlandığı kaydedildi. Proje kapsamında, yaylanın doğal yapısına uygun olarak tek kişilik ve aile tipi 30 adet bungalov, 10 adet yöresel ürün sergi-satış yeri, 3 adet büfe, 2 adet kır lokantası ve 1 adet kır kahvesi, bay-bayan ve engelli tuvaletleri ile yönetim binası yapımının gerçekleştirileceği ifade edildi. Tüm alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiği bölgede yöresel satış alanları, kır lokantası, bungalovlar ve diğer yapıların iskeletlerinin tamamlanarak ahşap giydirmeleri için hazırlıkların son aşamaya geldiği belirtildi.

Toplantıda, proje kapsamında yapılması öngörülen ‘Genç Denizli’ etkinliği için gereken hazırlıklar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilmesi ile alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleriyle ilişkilendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Ayrıca alanının doğal yapısını korumak suretiyle orman örtüsüne uygun şekilde çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. Proje alanına, yapımı devam eden teleferik ile çok kısa sürede ulaşımın mümkün olacağı ifade edildi.