Denizli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı tüm sağlık tesislerinin hasta odalarına kıble göstericiler yerleştirildi, mescitleri tekrar düzenlenerek ibadethaneye dönüştürüldü. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığından istenilen Kur’an’ı Kerim, İslam ilmihali ve çocuklar için eğitici öğretici kitaplar Birliğin sağlık tesislerine dağıtıldı.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yürüttüğü projelerle sağlık tesislerinde sağlık otelciliği hizmetlerine yönelik yeni uygulamalarına devam ediyor. Son olarak tüm sağlık tesislerinin hasta odalarına kıble göstericiler yerleştirildi, mescitlerin ismi ibadethaneye dönüştürüldü ve birliğin iki büyük hastanesi Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesinin ibadethaneleri havalandırmasından iç dekorasyonu ve kapılarına kadar düzenlenerek yenileniyor. Ayrıca Genel Sekreterliğin talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığından gönderilen Kur’an’ı Kerim, İslam ilmihali ve çocuklar için eğitici öğretici kitaplar Birliğin sağlık tesislerine dağıtıldı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, hastaların sağlık tesislerinde tedavi olurken olabildiğince rahat etmeleri ve sıkıntı yaşamamaları adına yeni uygulamalar yapmaya devam ettiklerini ifade etti. Acar: “Hastalarımızın sağlık tesislerimizde tedavi olurken rahat etmeleri ve buralardan memnun ayrılmaları bizler için çok önemli. Son dönemde de hastalarımızın ibadetlerini yerine getirirken zorluk yaşamaması amacıyla yataklı sağlık tesislerimizin hepsinin hasta odalarının tavanına; üzerinde ‘kıble’ yazan ve Kabe’nin resmi olan, kıble yönünü gösteren ok işaretleri yerleştirdik. Yine 11 sağlık tesisimizin mescitlerini düzenleyerek her dinden hastalarımızın ibadetlerini yapabilmeleri için adlarını ‘İbadethane’ olarak değiştirdik. Ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Genel Sekreterlik olarak talebimiz doğrultusunda gönderilen Kur’an’ı Kerim, İslam ilmihali ve çocuklara yönelik eğitici öğretici kitaplar sağlık tesislerimizde faaliyette olan ‘gezici kütüphane’lerimize dağıttık. Böylece sağlık tesislerimizde tedavilerini olan çocuk, genç, yaşlı her yaştan hastamızın vakitlerini kitap okuyarak değerlendirebilmelerini sağlayan ‘gezici kütüphanelerimizdeki kitaplarımıza yenileri eklenmiş oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımıza da gönderdikleri kitaplar için Genel Sekreterliğimiz adına çok teşekkür ederim” dedi.