Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 21.Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 21.Seçimli Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’nin eşi Sultan Kocatepe, Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın eşi Güldalı Uçar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun’un eşi Sibel Uzun, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, ilçe belediye başkanlarının eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülnur Oymak, Kadın Meclisi çalışmalarına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ve Kent Konseyi Başkanı Değirmenci’ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Kent Konseyi’nin temelinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin hayali ve arzusu ile başlayan bir hareket olduğunu ifade ederek, "Engellilerin bir çatı altında toplanması, tek tek mücadele etmek yerine birlikte bir mücadele ile taleplerin yerine getirilmesi ve sorunların çözülmesi hayalimizdi. Gençlerin kendini ifade edebileceği bir meclis olsun istendi.Çocuklarımızın bir meclisi olsun istendi.Bunun yanı sıra toplumumuzun yarısını oluşturan ve toplumumuzu harekete geçiren bizleri büyüten analarımız olan, eşlerimiz olan, kardeşlerimiz olan, bacılarımız olan çok değerli hanımefendilerin olduğu bir Kadın Meclisi olsun istendi. Şükürler olsun o başlangıç her geçen gün büyüyerek devam etti" dedi. Geçmişten bugüne Kadın Meclisi’nde başkanlık görevini yürüten ve faaliyetlerde emeği geçen kadınlara teşekkür eden Başkan Zolan, Kadın Meclisi’nin Büyükşehir ile birlikte sadece merkezde değil 19 ilçe ile beraber herkesi kucaklar şekilde çalışmalarının devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci de, Kadın Meclisi’nin kuruluşunda yer aldığını belirterek, "Kadın Meclisi’nin çok büyük bir işlevi yerine getirdiğine bizzat şahit oldum. Kadın olarak nelerin başarılabileceğine, tüm kurumlar ile işbirliği içerinde Denizli’ye nasıl katkı sağlandığının şahidiyim. Kuruluşundan itibaren emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra yine Denizli için çarpan yüreklerin çok güzel işler başaracağına inancım sonsuz" dedi.

Tek liste olarak gidilen seçim sonucunda, Bilsen Özen Kadın Meclisi başkanlığına seçilirken yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

"Ümmühan Akkuş, Melahat Damgacıoğu, Selma Erkan, İlkay Şahin Çağırıcı, Züleyha Erken, Nuran Helvacılar, Nurcan Kütük, Aynur Dindar, Oya Cantürk, Feride Fakıoğlu, Nimet Gökçe, Zişan Akyol."

Başkan Zolan, yeni Başkan Bilsen Özen ve yönetimi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.