Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ebru kursu özellikle kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması amacı ile düzenlediği "Geleneksel Türk Sanatları Kursları" başladı. Kursları kapsamında ebru, çini, tezhip, tel kırma, minyatür, hat ve Osmanlıca kursları yer alırken, ücretsiz eğitimler Tarihi Nuzhet Sürücü Evi’nde veriliyor.

Geleneksel Türk Sanatları Kurslarından biri olan ebru ise özellikle Denizlili bayanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ebru kursunun tüm malzemeleri Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, yıl sonunda kursiyerlerin yaptığı eserlerden oluşan bir sergi açılacağı belirtildi.

Ebru kursu öğretmeni Esra Rukiye Aytekin, ebru sanatının kökeninin çok eski tarihlere dayanan Türk miraslarından biri olduğunu belirterek, kursiyerlere battal, gelgit, bülbül yuvası, şal ve hatip gibi ebru çeşitlerini de öğrettiklerini söyledi. Aytekin, "Derslerimizde sadece kağıt üzerinde değil tahta ve deri üzerine ebru baskı uygulamaları yapıyoruz. Ebru kursuna özellikle ev hanımı ve emekli olan kadınlar ilgi gösteriyor" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ücretsiz kurslara iki yıldır devam eden kursiyerlerden Belgin Güler ise, çini ve seramik kurslarına da katıldığını söyleyerek, "Bu tarihi binada olmak çok güzel. Hocalarımızın verdiği eğitimden çok memnunuz.Çok güzel teknikler öğreniyoruz, Yıl sonunda eserlerimizi sergileyeceğiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geleneksel Türk sanatlarına ilgi gösteren tüm vatandaşları ücretsiz kurslara davet ederek, geçmişe değer vermeyen bir toplumun geleceğinin de olmayacağını kaydetti. Başkan Zolan, "Türk el sanatlarımız gibi geçmişten gelen kültür değerlerimizi değiştirmeden gelecek nesillere aktarmanın yanında son 10 yıldır bu şehrin var olan eserlerinin yok olmasına da müsaade etmiyoruz. Tarihi değerlere sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz. Gerek Laodikya antik kenti gerekse Sürücüoğlu ve Balcı Evi gibi benzer tarihi mekanlarımızın yaşayan mekanlar olması için verdiğimiz mücadele sürmeye devam edecek. Geçmişle geleceği buluşturmanın mutluluğunu yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.