Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Kadir Gecesi Münasebetiyle yayınladığı mesajda;

''Her daim yeni bir heyecan ve coşku içinde idrak ettiğimiz Kandillerimizin, Milletimiz ve tüm müslümanlar  için müstesna günler olduğu muhakkaktır.  Dini ve milli günler; dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve sevgimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz  günlerdir. Gecesini idrak edeceğimiz Kadir gecesi de tüm Müslüman alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi en büyük temennimizdir. 
Bu vesileyle tüm hemşerilerimin ve bütün İslam dünyasının Kadir gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin huzura, barışa,  milli birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum,'' dedi.

BAŞKAN UĞURLU’NUN KADİR GECESİ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesini tebrik etti.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir yandan on bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve heyecanı içindeyiz. Kadir Gecesi insanlık âlemi için kurtuluş, rahmet ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma gibi manevi güzelliklerin daha fazla yaşandığı bu gecenin huzur ve barış getirmesini diliyorum. Tüm hemşerilerimizin ve İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutlar, ülkemize ve insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.


Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci'nin Kadir Gecesi Kutlama Mesajı;
''Yaklaşan Kadir Gecesi münasebetiyle Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci bir kutlama mesajı yayınladı.
Değirmenci'nin kutlama mesajı şu şekilde:

Her anını ayrı bir neşe içerisinde idrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerifin 27. gecesi (14 Eylül Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece) Kadir gecesidir.

Kadir; değer, kıymet ve itibar demektir. Bu geceye Kadir denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır. Zaman ve mekânlar; kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesini bu derece değerli kılan en önemli sebep Kur’ân-ı Kerim’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır. Kur’ân-ı Kerim’in nüzulü ve Peygamberimizin son peygamber olarak gönderilmesi, insanlığın karanlıklardan aydınlığa çıkması, cahiliyetten medeniyete kavuşması ve insanca yaşaması için gerekli olan hayat düsturlarına kavuşmasını sağlamıştır.

Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’ân-ı Kerim’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi Kur’ân-ı anlama ve Rasûlüllah’ı (Sav) tanıma, onların emir buyurduğu fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi kabul edilmelidir. Zira insanlara dünya ve âhiret mutluluğunu sağlamayı amaçlayan ve manevi varlığımızı karartan her türlü olumsuzluktan arındırarak, bizi üstün ahlâkî değerlere yönelten Kur’ân’dır. O’nun getirdiği prensiplerin özünde aydınlık, hoşgörü, dostluk, sevgi ve kardeşlik vardır. Kur’an insanlar arasında sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, kardeşlik ve istikrarı sağlayan; ahlâkî ve sosyal problemlerin hak ve adalet çerçevesinde çözülmesine ışık tutan ve insanlara gelişme yollarını göstererek onları geleceğe hazırlayan ilâhî ölçülere sahip olan bir kitaptır. Kur’ân’ın bu özelliği, “Gerçekten bu Kur’an en doğru olan yola götürür ve iyi işler yapan mü’minler için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler” (İsrâ, 17/9).

“Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz....” (İsrâ, 17/82). ayetleriyle dile getirilmektedir.

Bu geceyi namaz kılarak, Kur'ân-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfâr ederek ve dua yaparak değerlendirmeli, önceki hayatımızın Kur’an ve Sünnet’e uygun olup olmadığının muhasebesini yapmalıyız. Bu gece büyük bir fırsattır. Bu nedenle bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen, Kadir Gecesinden en iyi şekilde istifade etmeliyiz. Sayısız manevî güzelliğin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gecede; özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalı, kendimizle hesaplaşmalı, iyi ve güzel davranışlarımızı artırmaya, kötü davranışlardan uzaklaşarak kalbimizdeki manevî kirleri temizlemeye çalışmalıyız. Bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirirken gözden uzak tutulmaması gereken bir durum ise, ibadet ve taatlerimizi sadece bu geceye hasretmemeli, her zaman Allah’ın kulu ve Hz. Muhammed (sav)in ümmeti olduğumuzu hatırda tutup, ona göre hayatımızı yönlendirmeliyiz.

Bu vesile ile yüce milletimizin, İslâm Âleminin ve Karamanlı kardeşlerimizin Mübarek Kadir Gecelerini tebrik eder, insanlığın hayrına ve hidayetine vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim,''dedi.


Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı. Başkan Dereli’nın mesajı şöyle:
''Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerifin son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kuran-ı Kerimin yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kuran-ı Kerimde buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını,vicdanlarımızı aydınlatmasını,hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. 


İnanıyorum ki bütün vatandaşlarımız bu gecenin hatırına bir hayır yarışı içine girecek; yoksullarla,mağdurlarla,mazlumlarla,ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma içinde olacaklardır. Bu düşünce ve duygularla
Hemşehrilerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum'' dedi.

Chp Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve Merkez İlçe Başkanı M.Cem Kağnıcı Kadir Gecesiyle ilgili yayınladıkları ortak açıklamada;''

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, kandil gecelerinin ve Ramazan ayının yıldızıdır.

Zira karanlığın yerine aydınlığı, cehaletin yerine bilimi, savaşın yerine barışı, şiddet ve zulmün yerine hukuk ve adaleti, kin ve nefretin yerine sevgi ve hoşgörüyü öneren yüce Kur’an, mübarek Kadir Gecesi’nde inmeye başlamıştır.

Tırmanan iç ve dış sorunlarımızın çözülebilmesi için ülkemiz insanlarını ötekileştirmemeliyiz, zorlukları birlikte aşma iradesini göstermeliyiz ve umutlarımızı canlı tutmalıyız.

Bu itibarla hemşehrilerimizin Mübarek Kadir Gecesi’ni en içten duygularımızla tebrik eder, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa esenlikler getirmesini dileriz,''dediler.

Karaman Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer , Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı. Başkan Güngörer’nın mesajı şöyle: 
''Hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı Ramazan ayını uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde.

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşuyor olmanın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz.

Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde yağdığı Kadir Gecesi, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır. Kadir Gecesi dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. İslam dininde ve Türk toplumunda ayrı bir önemi ve anlamı olan bu güzel kandil günleri, kardeşlik ve dostluk duygularımızı daha da derinleştirmek, milletçe sahip olduğumuz sevgi, saygı ve dayanışma gibi asil duyguları, içinde yaşamakta olduğumuz ülkenin ve toplumun tüm fertlerine karşı da ortaya koyabilmemiz için güzel bir fırsattır bu düşünce ve temennilerle bütün teşkilat mensuplarımızın,vatandaşlarımızın,İslam aleminin,Kadir Gecesi'ni kutluyor,bu gecenin milletimize, ülkemize,dünyamıza ve tüm insanlığa barış,kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum'' dedi.

Ak Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı, Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı. Başkan Ankaralı’nın mesajı şöyle:


“Hayır ve bereketin ne olduğunu gösteren sahuruyla, cömertliği, ikramı ve paylaşmayı öğreten iftarıyla, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan teravihisiyle, okunan ve dinlenen Kur’an’ın feyziyle, toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleriyle arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Dünyamızda yaşanan sosyal ve ekonomik gelişmeler, ülkemizde yaşanan terör  odaklı olumsuzluklar insanlığın nasıl bir birlik  beraberlik, sağduyu ve kardeşliğe ihtiyacının olduğunu açıkça göstermektedir. İşte bu ulvi günlerin belirtilen insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması ve mübarek Ramazan bayramına  ülkemizin ve tüm Müslüman camiasının  barış, huzur ve mutluluk içerisinde girmesi dileklerimle  Mübarek Kadir Gecenizi en kalbi duygularla kutlar; Tüm insanlık alemine esenlikler getirmesini yüce Allah’tan niyaz  ederim,”dedi.


AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek'in Kadir Gecesi Mesajı;
''Kadir Gecesi Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.
Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesi’nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. 
Sevgi ve paylaşma gibi hasletlerin doruğa ulaştığı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. 
14 Ağustos 2012 Salı gününü Çarşamba'ya bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa rahmet, sevgi, huzur ve barış getirmesini temenni ederken, bütün insanlığın Kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum,''dedi.